Meer dan alleen een poster

Een interactieve poster met als doel: fantasie, creatief en zelfbewustzijn.


Met de thema’s waar kinderen tegen aanlopen. Wij maken wij bespreekbaar op een creatieve manier

en leren hen tegelijkertijd over hun zelfbewustzijn. 

Missie en visie


Waar streven wij naar?

Op school leren kinderen al veel over educatie, rekenen, taal, geschiedenis, noem maar op. En natuurlijk is dat belangrijk, maar wij vinden dat er een heel aspect mist, namelijk het dagelijks leven! Hoe ga je om met al je emoties? Wat gebeurt er als je iemand verliest of andere levenslessen waar kinderen dagelijks mee te maken krijgen? Wij maken dit bespreekbaar!

En dan niet te vergeten, met fantasie en creativiteit. Dit staat samen met educatie centraal. Het ene onderwerp heeft wat meer fantasie dan het andere. Dit gaat samen in overleg met Mirjam, want sommige onderwerpen hebben juist baat bij een verhaal waar het op staat. Ons doel is om mee te geven dat fantasie belangrijk is, als ze klein zijn en als ze opgroeien.

Wat ons onderscheidt is dat wij verder gaan waar school educatie stopt. Wij zijn niet bang om ook de wat heftigere thema's aan te raken, zoals rouw bij kinderen. Ons product is speels, fantasievol, educatief, stijlvol en interactief.

Zelfbewustzijn


D.m.v. levensthema's leren wij kinderen meer zelfbewustzijn te krijgen. Dit doen wij met luistercontent zoals liedjes, meditaties, verhalen, dialogen en opdrachten.

Fantasie


Dromenrijk zit vol fantasie en creativiteit. Wij vinden het belangrijk te stimuleren om zo de thema's speels te houden. En zo leren zij ook dat creativiteit gewaardeerd wordt.

Kinderpsychologie


Wij werken samen met kinderpsycholoog Mirjam van You and Me Psychologie, zodat de thema's en content aansluiten bij de behoeftes van de kinderen.


Mirjam de Nijs

Kinderpsycholoog

Hoe fijn zou het zijn wanneer je elke dag even kunt ontsnappen naar een eigen fantasiewereld? Wanneer je uit school komt, heerlijk in het weekend of voor het slapen gaan. Samen ontspannen en meegenomen worden naar Dromenrijk. In dit blog neem ik, kinderpsycholoog Mirjam, jou mee om kennis te maken met Dromenrijk. Wat is Dromenrijk en waarom wil je Dromenrijk zeker aan jou kind(eren) introduceren?

Uitgelichte thema's

Welkom in Dromenrijk


Deze poster gaat voornamelijk over de intro van Dromenrijk en met wat meer algemene kennis. Hierover kan je verder lezen in ons blog.


Lees ons blog

Feestdagen


De feestdagenposter gaat natuurlijk over het plezier van de feestdagen, maar ook over de stress die ermee gepaard gaat. Veel kinderen ervaren spanning, stress en slapen slecht tijdens de feestdagen. De poster is ontwikkeld om kinderen beter te laten begrijpen waar dit vandaan komt en hoe ze hiermee kunnen omgaan.


Lees ons blog

Kermis en Circus


Emoties komen en gaan, zonder dat je altijd weet waar ze vandaan komen. Hier speelt de poster op in! Naast leuke en grappige luistercontent bevat deze ook verhalen en liedjes om je emoties te leren relativeren, zelfs wanneer je er soms niets aan kunt doen.


Lees ons blog

Wat je allemaal achter de QR-codes kan vinden

Zullen we een kop koffie drinken om te zien wat wij voor elkaar kunnen betekenen?