Dromenrijk,

een eigen wereld

vol fantasie.

Maak kennis met:


Hoe fijn zou het zijn wanneer je elke dag even kunt ontsnappen naar een eigen fantasiewereld? Wanneer je uit school komt, heerlijk in het weekend of voor het slapen gaan. Samen ontspannen en meegenomen worden naar Dromenrijk. In dit blog neem ik, kinderpsycholoog Mirjam, jou mee om kennis te maken met Dromenrijk. Wat is Dromenrijk en waarom wil je Dromenrijk zeker aan jou kind(eren) introduceren?


Het begin van Dromenrijk

Steeds weer zag Bente in haar kinderopvang dat de kindjes daar lastig in slaap konden komen. Ook zag ze dat kinderen moeite hadden om de rust te bewaren overdag. Door de vele indrukken, emoties en daardoor soms ook overprikkeling, zag Bente dat deze kinderen iets nodig hadden, maar wat? 


Bente las zich in over meditatie en fantasie en ging hiermee aan de slag in haar eigen kinderopvang. Door middel van haar creatieve brein waarmee ze prachtige illustraties maakt en de mooie fantasieverhalen, ervaarde ze dat dit een positief effect had op de kinderen. Ze zag de kindjes even helemaal wegdromen, maar ook merkte ze dat de kinderen met eigen positieve fantasiegedachten kwamen. Ze vertelden meer over wat er in hun binnenwereld speelde wat ontzettend waardevol en leerzaam was. 


Bente voelde dat ze hier iets mee moest, dit gunde ze ieder gezin. Ze vertelde haar vriendin Kirsten over haar ervaring met de rijke illustraties, fantasieverhalen en meditatie. Kirsten kende Bente van de kunstacademie, waar zij vrienden werden. Kirsten was direct enthousiast en samen sparden ze verder over de ideeën. Zo werden ze naast vrienden ook zakenpartners. 


Een interactieve poster

Deze creatievelingen bundelden hun krachten en bedachten samen om een interactieve poster te maken. Een rijke geïllustreerde poster waar kinderen bij weg konden dromen, even in een andere wereld zijn, waar je helemaal tot rust komt op ieder moment van de dag. Maar ook een poster waarbij je kunt dromen over de toekomst en praten over wat je allemaal hebt meegemaakt. 

Doordat de poster kan worden opgehangen, maar ook eenvoudig kan worden gebruikt door ouders via een app, geeft dit een andere dimensie, een extra swing. De poster nodigt uit om te praten over wat je kind voelt en denkt en zorgt voor mooie, verbindende gesprekken. Bente en Kirsten koppelden dromen, fantasie en een nieuwe wereld aan elkaar en zo ontstond Dromenrijk vanuit de fantasie en eigen ervaringen. 


Wanneer Dromenrijk?

Dromenrijk is er voor ieder kind, maar vooral voor kinderen die moeite hebben om te ontspannen overdag en los te komen van de spanningen of om de dag rustig af te sluiten. Juist dan kan Dromenrijk een uitkomst bieden. Dromenrijk kun je heel mooi meenemen in het slaapritueel, maar ook zeker overdag wanneer de prikkels even mogen zakken. Juist ook omdat Dromenrijk bestaat uit een wereld vol magische wezens en bijzondere plekken wordt de fantasie van jouw kind aangesproken. Zo ontstaan er vanzelf mooie gesprekken en dus ook een sterke verbinding. 

Dromenrijk heeft posters met prachtige illustraties waar je kindje helemaal rustig van wordt met diverse thema’s. En het mooie is, het kan een ontzettend waardevol, verbindend moment zijn voor jou en je kind. Als kinderpsycholoog merk ik dat de posters kinderen een veilige manier bieden om over emoties te praten, deze te leren uiten en beter te begrijpen. Laat je meenemen in de wereld vol fantasie en ontprikkel zelf ook eens. Laat die lange to do lijst voor wat het is, maak tijd voor iets veel waardevollers. Praat er de volgende dag nog eens over met je kind en gebruik de fantasie voor nieuwe ideeën en oplossingen in het dagelijks leven. En kijk alweer uit naar het volgende avontuur in Dromenrijk.  


Liefs,

Mirjam de Nijs
Kinder- en jeugd psycholoog