KERMIS EN CIRCUS

EMOTIES KOMEN EN GAAN.

Kinderen, net als volwassenen, ervaren een breed scala aan emoties die komen en gaan als golven. Soms begrijpen ze misschien niet waarom ze zich op een bepaalde manier voelen, maar het is essentieel om hen te leren dat dit volkomen normaal is. In deze blog duiken we in de wereld van emoties bij kinderen, waarom het belangrijk is om open te zijn over deze gevoelens en hoe het gezegde van de roze olifant ons kan helpen om met emoties om te gaan.


Emoties die Komen en Gaan

Emoties zijn als kleurrijke gasten die het innerlijke huis van een kind bezoeken. Soms verschijnen ze onaangekondigd, en het kan moeilijk zijn om de oorzaak ervan te begrijpen. Het is belangrijk om kinderen te leren dat het oké is om verschillende emoties te ervaren en dat deze emoties geen 'verkeerde' of 'slechte' gevoelens zijn. Ze zijn gewoon een natuurlijk onderdeel van het mens-zijn.


Het Belang van Openheid over Emoties

Kinderen leren dat emoties normaal zijn, begint met open communicatie. Door een veilige ruimte te creëren waarin kinderen zich vrij voelen om hun gevoelens te uiten, kunnen ze leren om op een gezonde manier met emoties om te gaan. Ouders en verzorgers spelen hierin een cruciale rol. Door open vragen te stellen en begrip te tonen, kunnen ze de emotionele intelligentie van een kind bevorderen.


De Roze Olifant in de Kamer

Het gezegde "de roze olifant in de kamer" verwijst naar het vermijden van een voor de hand liggend onderwerp. In het geval van emoties kan dit betekenen dat we bepaalde gevoelens vermijden omdat ze ongemakkelijk zijn. Maar door open te zijn over emoties, maken we de roze olifant bespreekbaar. Het is als het benoemen van wat er aan de hand is, zelfs als het moeilijk is.

Wanneer we kinderen leren om niet weg te lopen voor hun emoties, helpen we hen de roze olifant onder ogen te zien. Dit betekent niet dat ze alles meteen begrijpen, maar het opent wel de deur naar een constructieve dialoog over wat ze voelen en waarom. Het vermogen om emoties te erkennen en te begrijpen is een waardevolle vaardigheid die kinderen in staat stelt om emotioneel veerkrachtig te worden.


Hoe Dromenrijk helpt bij Emoties

In de wereld van Dromenrijk worden emoties niet gezien als obstakels, maar als deel van een kleurrijk palet dat de verhalen, liedjes en meditaties tot leven brengt. Deze interactieve poster biedt kinderen de gelegenheid om te leren over emoties op een speelse en betekenisvolle manier. Door middel van meditaties en verhalen leren ze dat emoties kunnen worden gevoeld en begrepen zonder oordeel.


In de reis van het opgroeien ervaren kinderen een spectrum aan emoties. Openheid over deze emoties, zelfs als het lijkt op het benoemen van de roze olifant in de kamer, is van onschatbare waarde. Dromenrijk biedt een magische ruimte waarin emoties worden omarmd als avontuurlijke metgezellen. Laten we samen met onze kinderen leren praten over de roze olifant, zodat ze opgroeien met de kracht om hun emoties te begrijpen en te omarmen.