De kinderpsychologie achter elk Dromenrijk onderwerp

Samen met Mirjam van You & Me Psychologie zorgen we ervoor dat alle verhalen een diepere laag krijgen. Welke levenslessen zijn er en waar lopen kinderen in hun dagelijkse leven tegenaan? Deze vertalen wij in illustraties, luistercontent en animaties.

Blog pagina

Maak kennis met Dromenrijk


Hoe fijn zou het zijn wanneer je elke dag even kunt ontsnappen naar een eigen fantasiewereld? Wanneer je uit school komt, heerlijk in het weekend of voor het slapen gaan. Samen ontspannen en meegenomen worden naar Dromenrijk. In dit blog neem ik, kinderpsycholoog Mirjam, jou mee om kennis te maken met Dromenrijk. Wat is Dromenrijk en waarom wil je Dromenrijk zeker aan jou kind(eren) introduceren?


Psycholoog Mirjam vertelt...

Kinderen en stress voor Feestdagen


De feestdagen zijn voor velen een tijd van vreugde, samenzijn en viering. Echter, achter de glinsterende lichtjes en feestelijke versieringen schuilt een realiteit die niet altijd zo rooskleurig is, vooral niet voor kinderen. Stress bij de feestdagen is een fenomeen dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar het kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de emotionele en mentale gezondheid van kinderen. 


Lees meer

Kermis en Circus | Emoties komen en gaan.


Kinderen, net als volwassenen, ervaren een breed scala aan emoties die komen en gaan als golven. Soms begrijpen ze misschien niet waarom ze zich op een bepaalde manier voelen, maar het is essentieel om hen te leren dat dit volkomen normaal is. In deze blog duiken we in de wereld van emoties bij kinderen, waarom het belangrijk is om open te zijn over deze gevoelens en hoe het gezegde van de roze olifant ons kan helpen om met emoties om te gaan.


Lees meer